Krusbärspaj
![Krusbärspaj](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_200856/cf_259/krusbarspaj.jpg)
Gör en smulpaj med krusbär till fikat. Syrliga krusbär gräddas i ugnen under ett frasigt smultäcke av smör, mjöl och havregryn. Servera med vaniljglass eller vaniljsås och fikastunden är räddad!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
![Krusbärspaj](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_200856/cf_259/krusbarspaj.jpg)
Ingredienser
10-12 portioner
Deg
125 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk flingsalt
600 g krusbär
1/2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn och byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfi: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Tips
Servera gärna pajen med vaniljglass eller vaniljsås.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1009 KJ / 241 kCal
Fett11 g
Salt0.48 g
Kolhydrater32 g
Protein2 g
Kommentarer
Väldigt god!😋
Inger
2023-07-27Gillar snabba, goda varianter! Idag med äpplen! Gott med saltbrytningen!👍🏽
Barbro
2022-09-01Supergod paj 😀😀😀och enkelt att baka😀😀😀
Anne-maria
2022-08-13