Kryddhalstrad gravlax med löjrom, smetana och gurka

Betyg 3.1 av 5.
48 personer har röstat
0
Kryddhalstrad gravlax med löjrom, smetana och gurka

Sätt smak på en bit gravad lax med spiskummin och koriander. Sota laxen hastigt i en het stekpanna, det ger en lika spännande visuell som god karaktär. Bjud på ett fint fat med lyxig löjrom, smetana och gurka med smak av citron. Perfekt på julbordet!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Kryddhalstrad gravlax med löjrom, smetana och gurka

Ingredienser

6 portioner
1 tsk  spiskummin
1 tsk  koriander
1 tsk  svartpeppar
600 g  gravlax i bit
1 msk  olivolja
1   gurka
2 msk  färskpressad citronjuice
2 dl  smetana (eller crème fraiche)
80 g  löjrom
1 dl  finriven pepparrot

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche, Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
48 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1443 KJ / 345 kCal
Fett23 g
Salt5 g
Kolhydrater8 g
Protein27 g

Testa liknande recept

Gravad lax med löjromskräm, gurka och pepparrot
Betyg 4.8 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad regnbåge med pepparrotssmetana
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatisgratäng med löjrom och pepparrot
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Laxsnittar med gräslök- och pepparotssmetana
Betyg 3.4 av 5.
72 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hemgravad lax med skagen på rökta räkor
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga