Kryddig Bombay-kyckling
![Kryddig Bombay-kyckling](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63146/cf_259/kryddig_bombay-kyckling.jpg)
Låt dig inspireras av traditionella indiska dofter och smaker inför dagens middag! Garam masala, gurkmeja och chili är några av kryddorna som gör kycklinggrytan spännande och exotisk.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2003
![Kryddig Bombay-kyckling](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63146/cf_259/kryddig_bombay-kyckling.jpg)
Ingredienser
4 portioner
ca 700 g kycklingfilé
2 tsk garam masala
2 tsk paprikapulver
2 tsk gula senapsfrön
1 tsk grovmalen svartpeppar
1/2 krm gurkmeja
1 krm spiskummin
3 dl yoghurt (naturell)
3 vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära
2 gula lökar
1 liten röd chilifrukt
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
4 tomater
2 tsk salt
1 tsk socker
5 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
4 dl kokosmjölk (4 dl motsvarar ca 1 burk)
2 msk majsstärkelse
1 dl matlagningsyoghurt
1/2 dl grovt hackad koriander
Till servering
ris
För alla
Kryddig Bombaykyckling är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfritt: uteslut yoghurten och använd i stället mjölkfri crème fraiche, alt vitt vin.
Gör så här
Tips
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det behövs MYCKET mer av alla torra kryddor. Jag använde ca 3 ggr mer av allt utom saltet. I övrigt var det gott.
Susanna
2020-08-06Funkar jättebra med mjölkfria produkter. Använde bladpersilja istället för koriander.
Åsa
2006-01-26