Kryddig Bombay-kyckling

Betyg 3.5 av 5.
16 personer har röstat
2
Kryddig Bombay-kyckling

Låt dig inspireras av traditionella indiska dofter och smaker inför dagens middag! Garam masala, gurkmeja och chili är några av kryddorna som gör kycklinggrytan spännande och exotisk.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2003

Kryddig Bombay-kyckling

Ingredienser

4 portioner
ca 700 g  kycklingfilé
2 tsk  garam masala
2 tsk  paprikapulver
2 tsk  gula senapsfrön
1 tsk  grovmalen svartpeppar
1/2 krm  gurkmeja
1 krm  spiskummin
3 dl  yoghurt (naturell)
3   vitlöksklyftor
3 cm  färsk ingefära
2   gula lökar
1   liten röd chilifrukt
1 msk  olivolja
2 msk  tomatpuré
4   tomater
2 tsk  salt
1 tsk  socker
5 dl  hönsbuljong (tärning + vatten)
4 dl  kokosmjölk (4 dl motsvarar ca 1 burk)
2 msk  majsstärkelse
1 dl  matlagningsyoghurt
1/2 dl  grovt hackad koriander

Till servering

ris

För alla

Kryddig Bombaykyckling är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfritt: uteslut yoghurten och använd i stället mjölkfri crème fraiche, alt vitt vin.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Det behövs MYCKET mer av alla torra kryddor. Jag använde ca 3 ggr mer av allt utom saltet. I övrigt var det gott.

Susanna

2020-08-06

Funkar jättebra med mjölkfria produkter. Använde bladpersilja istället för koriander.

Åsa

2006-01-26

Testa liknande recept

Indiska chilinötter
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddigt ris
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatis- och kikärtsgryta med tomater
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddrostad skördepytt
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling i yoghurtmarinad
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Under 45 min att tillaga