Kryddig färs i salladsblad med ris och chilimajo
Laga en fräsch smakbomb till middag! Smaksätt kycklingfärs med vitlök, chili, lime och fisksås och avnjut tillsammans med ris i ett krispigt salladsblad. Toppa dina salladswraps med chilimajonnäs, hackade jordnötter och koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023
Ingredienser
4 portioner
2 dl jasminris
4 vitlöksklyftor
1 - 2 röd peppar (chili)
500 g kycklingfärs
2 msk olja
3 msk asiatisk fisksås
1 msk finrivet limeskal
3 msk färskpressad limejuice
4 finskurna salladslökar
2 hjärtsalladshuvuden eller 1 liten isbergsallad (för 4 port)
1/2 dl hackade cashew- eller jordnötter
1 krm kruka grovhackad koriander
Till servering
chilimajonnäs
limeklyftor
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat exkl chilimajo till servering.
Gör så här
Tips
Det går bra att byta ut kycklingfärs mot fläskfärs eller vegofärs.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2044 KJ / 487 kCal
Fett20 g
Salt2.4 g
Kolhydrater41 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ett av mina absoluta favoritrecept! Så gott
Anna
2024-05-13Kanongott och framförallt gick det snabbt att laga! Kommer absolut göra fler gånger
Lisa
2024-04-13Det smakar så gott, kommer göra det flera ggr. Vi hade ingen salladslök hemma tog silverlök istället
Agnetha
2024-01-21