Kryddig köttfärspaj med sallad

Med färdig pajdeg går den kryddiga köttfärspajen smidigt att göra. Blanda köttfärs, morötter och kryddor och sedan in i ugnen för att bli klar. Servera pajen med en krispig sallad och middagen är redo att ätas.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2022

Ingredienser
4 portioner
1 tsk smör
1 förp färsk pajdeg (à 250 g)
ca 250 g morötter
ca 500 g blandfärs
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 tsk torkad oregano
1 msk grillkrydda
1 dl rostad lök
1 förp pastasås chili (à 390 g)
Till servering
65 g mixad grön sallad
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2969 KJ / 712 kCal
Fett47 g
Salt3.3 g
Kolhydrater37 g
Protein33 g
Kommentarer
I en tidigare variant av det här receptet så har man väl förgräddat skalet? Ska man inte göra det nu?
Anna
2025-01-23Hej Anna! Visst kan du förgrädda skalet om du vill! Vi har provlagat på bägge vis och tycker inte att det blir så stor skillnad så vi tog bort det steget i detta recept för att spara lite tid. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-01-24Det borde stå att man ska förgrädda pajskalet.
Camilla
2022-09-27Helt oki var skeptisk när jag först såg receptet. Lite för salt för vår smak trots att vi inte tillsatte någon extra salt.
Anette
2022-06-03