Kryddig lövbiff med rädissallad
Kryddig lövbiff med rädissallad är ett asieninspirerat recept där tunna skivor lövbiff steks i omgångar och smaksätts med bland annat spiskummin, chilipulver, honung och soja. Den smakrika rädissalladen, som du gör av rädisor, salladslök och koriander, är ett fint komplement till köttet och rätten serveras tillsammans med nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2013
Ingredienser
4 portioner
8 skivor lövbiff
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 krm chilipulver
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk olja
2 msk honung
2 msk soja
1/2 dl vatten
4 port ris, gärna jasminris
Rädissallad
1 knippe rädisor
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2017 KJ / 481 kCal
Fett10.5 g
Kolhydrater56.8 g
Protein38.3 g
Kommentar
Mycket gott! Lite förvirrande att några av ingredienserna till köttet hamnat under ”rädissallad”. Lade till rivet skal från 1 lime samt saften från 1/2 lime till salladen.
Emma
2020-08-03Hej Emma! Vad kul att du tyckte om lövbiffen! Tusen tack för att du uppmärksammade det för oss att ingredienserna hade hamnat fel, vi har nu fixat till ingredienserna i rätt ordning. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-04