Kryddig mango med kokospudding
![Kryddig mango med kokospudding](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14322/cf_259/kryddig_mango_med_kokospudding.jpg)
Denna kryddiga mango med kokospudding är en suverän efterrätt med krämig känsla. Den lena puddingen på mjölk, ägg och kokosmjölk får en smak av kardemumma och tillsammans med den i lag tillredda mangon får du en skön brytning.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004
![Kryddig mango med kokospudding](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14322/cf_259/kryddig_mango_med_kokospudding.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 mango
1 1/2 dl mjölk (3%)
3/4 dl strösocker
1 krm malen kardemumma
1 ägg
2 äggulor
2 dl kokosmjölk
1 citrongräs
1/2 röd chilifrukt t ex spansk peppar
1 1/2 dl vatten
juicen av 1 lime
1 dl strösocker
6 kaffir limeblad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Puddingen blev för lös trots 40 min i ugnen, skulle nog behöva lite gelatin i den. Var tvungen att sila av lagen för att få ur citrongrässtrimlorna och då silades ju även chilin bort. Tillsatte då resten av chilin till lagen efteråt. Tillsatte ingen lag alls i purén, det blev lite väl lös ändå. Det tog lång tid att göra denna efterrätt och tyvärr inte värd besväret.
Wenche
2020-05-02