Kryddig rapsgriskarré med melon – och kokossallad

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Kryddig rapsgriskarré med melon – och kokossallad

Kryddig rapsgriskarré i sällskap med frisk melon- och kokssallad. Gnid in karrén med kardemumma, paprikapulver, chilipulver och kanel och långstek i ugn i 7-8 timmar. Krispig isbergsallad med melon och rostade cashewnötter får fin smaksättning av kokosmjölk, lime och mynta. Servera med ris.

Kryddig rapsgriskarré med melon – och kokossallad

Ingredienser

6 portioner
1 msk  curry
1 msk  flingsalt jalapeño
1/2 tsk  grovmalen svartpeppar
1/2 tsk  malen kardemumma
1 tsk  paprikapulver
1/2 tsk  chilipulver
1/2 tsk  malen kanel
ca 1 kg  karré av rapsgris
2 msk  matolja

Melon- och kokossallad med mynta

1   honungsmelon
2 dl  cashewnötter
ca 150 g  blandad sallad
1 - 2 msk  limesaft (2 msk limesaft motsvarar 1 -2 lime)
2 dl  kokosmjölk
1   kruka mynta

Till servering

ris

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Gör så här

Tips

Tunna skivor av karré steks med Faijita spicemix och läggs i wrap med grönsaker.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3301 KJ / 789 kCal
Fett41 g
Kolhydrater63.5 g
Protein39.6 g

Testa liknande recept

Serranoskinka med melon
Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fruktig melondrink
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sallad med honungsmelon, cantaloupe och halloumi
Betyg 4 av 5.
116 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
California Smoothie
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grekisk fruktsallad med mandelyoghurt
Betyg 2.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Melon med skinka
Betyg 2.8 av 5.
48 personer har röstat
Under 45 min att tillaga