Kryddig ryggbiff med grönärtsguacamole
![Kryddig ryggbiff med grönärtsguacamole](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_101024/cf_259/kryddig_ryggbiff_med_gronartsguacamole.jpg)
Ett urläckert recept där strimlad ryggbiff bryns och serveras med nykokt ris, tortillabröd, romansallad och färgsprakande grönärtsguacamole av ärter, lök, paprika, olivolja och lime.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2014
![Kryddig ryggbiff med grönärtsguacamole](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_101024/cf_259/kryddig_ryggbiff_med_gronartsguacamole.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Grönärtsguacamole
250 g gröna ärtor
2 msk olivolja
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 lime
salt och peppar
Biff
ca 500 g strimlad ryggbiff
1 msk olja
2 msk soja
1 msk vatten
1 tsk sambal oelek
1/2 tsk spiskummin
1 romansallad
8 små tortillabröd
För alla
Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt lämpligt bröd eller uteslut brödet.
Gör så här
Tips
Skär tortillan i bitar och stek den i olja i en stekpanna, krydda med salt och paprikapulver.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2851 KJ / 682 kCal
Fett18.8 g
Kolhydrater81.9 g
Protein41.2 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer