Kryddiga färskorvar i baguette
![Kryddiga färskorvar i baguette](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13817/cf_259/kryddiga_farskorvar_i_baguette.jpg)
Smörgåsmat med egna kryddiga färskorvar på baguette med ljuvlig tzatziki och sallad är lockande till lunch eller picknick. Korvarna gjorda på blandfärs smaksätter du med spiskummin och serverar varma tillsammans med tzatzikin i baguetten.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003
![Kryddiga färskorvar i baguette](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13817/cf_259/kryddiga_farskorvar_i_baguette.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 dl majsstärkelse
1 dl varmt vatten (till majsstärkelsen)
500 g blandfärs
1 ägg
1 - 1 1/2 tsk spiskummin
vitlöksklyftor
1 - 1 1/2 tsk sambal oelek
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 - 1 1/2 msk olja
1 baguette
salladsblad
skivad lök
tomatskivor
2 dl smaksatt crème fraiche eller tsatsiki
För alla
Fri från ägg.
Gör glutanfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Att man ska lägga till 1 dl vatten till maizenan.
Ica
2005-07-08vad betyder + dl varmt vatten
Susanna
2005-05-04