Kryddiga färsspett med honungsyoghurt

Kryddiga färsspett med honungsyoghurt är en middag som passar både stora och små. Nötfärsen som du kryddar med bland annat spiskummin och vitlök får en mild kamrat i honungsyoghurten och kompletteras av ugnsbakade potatisklyftor.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Ingredienser
4 portioner
1 kg potatis
2 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm peppar
400 g nötfärs
1 tsk spiskummin
1 tsk sambal oelek
1 ägg
1 1/2 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt (10 %)
1 msk honung
Gör så här
00:30:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blandade upp potatisen med morötter, sötpotatis, blomkål. Hade smulad fetaost, timjan, limejuice i yogurtsåsen. Gjorde avlånga köttbullar och la på bakplåtspapper på en plåt.
Anna
2025-01-30Det här var riktigt gott. Stekte i stekpannan istället och utan träspett. Lite lingonsylt till gjorde susen
Ann-charlotte
2020-12-27Vi använde lammfärs istället. Mängden honung smakade vi oss fram till så att den inte tog över. Förutom potatis serverade vi pitabröd till. Det blev jättegott att lägga sallad honungsdressing och kryddigt spett i ett bröd.
Sofia
2012-11-24