Kryddiga järpar med paprika- och kikärtsdipp
![Kryddiga järpar med paprika- och kikärtsdipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_30512/cf_259/kryddiga_jarpar_med_paprika-_och_kikartsdipp.jpg)
Dessa mästerliga, kryddiga järpar får sin heta smak av chilipulver och chorizokorv som blandas med fläskfärsen före stekning. Kikärtsdippen till järparna får även den en kryddig ton med hjälp ajvar relish. Ett underbart recept som måste provas!
![Kryddiga järpar med paprika- och kikärtsdipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_30512/cf_259/kryddiga_jarpar_med_paprika-_och_kikartsdipp.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 chorizo
ca 500 g fläskfärs
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk chilipulver
1 ägg
1 dl matlagningsyoghurt
Paprika- och kikärtsdipp
1 tetra kokta kikärtor (à ca 400 g)
2 vitlöksklyftor
3 msk ajvar relish
3 msk olivolja
1/2 dl vatten
salt och svartpeppar
1 citron
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven och ajvar relish.
Gör glutenfri: servera med ris, quinoa eller glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3493 KJ / 833 kCal
Fett0 g
Kommentarer