Kryddiga järpar med paprika- och kikärtsdipp

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Kryddiga järpar med paprika- och kikärtsdipp

Dessa mästerliga, kryddiga järpar får sin heta smak av chilipulver och chorizokorv som blandas med fläskfärsen före stekning. Kikärtsdippen till järparna får även den en kryddig ton med hjälp ajvar relish. Ett underbart recept som måste provas!

Kryddiga järpar med paprika- och kikärtsdipp

Ingredienser

4 portioner
1   chorizo
ca 500 g  fläskfärs
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
1 tsk  chilipulver
1   ägg
1 dl  matlagningsyoghurt

Paprika- och kikärtsdipp

1   tetra kokta kikärtor (à ca 400 g)
2   vitlöksklyftor
3 msk  ajvar relish
3 msk  olivolja
1/2 dl  vatten
salt och svartpeppar
1   citron

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven och ajvar relish.
Gör glutenfri: servera med ris, quinoa eller glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3493 KJ / 833 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Couscous med chorizo, ärtor och ajvar
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortillapizza med ajvar relish och chorizo
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gryta med bönor, haricot verts, persilja och korv
Betyg 4.3 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ajvarpasta med chorizo och persilja
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varma ajvar- och fetabröd
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ajvarmajonnäs
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga