Kryddiga kycklingfärsspett med ajvaryoghurt
Lägg ett gäng kycklingfärsspett på grillen och känn dig som en riktig ”grill master”. Ser proffsigt ut men går snabbt och lätt att laga. Sambal oelek, spiskummin och fräsch ajvaryoghurt ger en förnimmelse av ett soldränkt mellan östern.
Ingredienser
4 portioner
2 förp potatisklyftor (à 500 g)
1 vitlöksklyfta
ca 500 g kycklingfärs
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk sambal oelek
8 träspett
1 msk olja
1 msk smör
Ajvaryoghurt
2 dl matyoghurt
1/2 dl ajvar relish
salt
peppar
Till servering
sallad
silverlök i ringar
fefferoni
För alla
Läs nog innehållet på sambal oelek.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett eller välj enbart olja. Byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Klipp av spetten 3-4 cm så får de plats i stekpannan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1882 KJ / 450 kCal
Fett12 g
Salt1.34 g
Kolhydrater46 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Allt gott utom potatisklyftorna från frysdisken som var en chansning att prova. Gör egna nästa gång!
Birgitta
2023-11-11Hur gött som helst. Gjorde biffar i stället och stekte i pannan. Ajvarsåsen var jättegod. Kommer göra detta igen, helt klart
Ann-charlotte
2023-03-03Kunde varit lite mer Sambal oelek så det ska jag ha nästa gång, Frisk och god yoghurtsås som jag hade lite lime i och det blev gott. Hade saffransris till det fungerade bra!
Ann-mari
2022-10-13