Kryddiga kycklinglår med pimiento de padron och myntayoghurt
![Kryddiga kycklinglår med pimiento de padron och myntayoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_183239/cf_259/kryddiga_kycklinglar_med_pimiento_de_padron_och_myntayoghurt.jpg)
Kryddiga kycklinglår äts här med de populära pimiento de padron. De små och smakrika gröna paprikorna kommer ursprungligen från området Padron i nordvästra Spanien, därav namnet.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2018
![Kryddiga kycklinglår med pimiento de padron och myntayoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_183239/cf_259/kryddiga_kycklinglar_med_pimiento_de_padron_och_myntayoghurt.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Kycklinglår
8 kycklinglår
1/2 tsk paprikapulver
1 krm spiskummin
1 krm chilipulver
1/2 tsk salt
1/2 msk olja
Grönsaker
1/2 ask tomater (à 500 g)
100 g pimiento de padron
Myntayoghurt
1 kruka mynta
2 dl matyoghurt
salt och peppar
Till servering
4 port bulgur eller annat gryn
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1958 KJ / 468 kCal
Fett23 g
Salt1.52 g
Kolhydrater32 g
Protein31 g
Kommentar
Jag hade lite olivolja och havssalt på grönsakerna.
Marsha
2022-07-16