Kryddiga kycklingspett med saffran
![Kryddiga kycklingspett med saffran](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_163511/cf_259/kryddiga_kycklingspett_med_saffran.jpg)
Djoje kebab, en favoriträtt från det persiska köket. Bäst blir spetten om kycklingen får marinera i saffran över natten. Servera gärna med en god sallad och tsatsiki.
![Kryddiga kycklingspett med saffran](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_163511/cf_259/kryddiga_kycklingspett_med_saffran.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 paket saffran (à 1/2 g)
1/2 dl hett vatten
ca 400 kycklingfilé
1 gul lök
1 msk färskpressad limejuice
1 dl naturell yoghurt (3%)
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk gurkmeja
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi896 KJ / 211 kCal
Fett12 g
Salt1.76 g
Kolhydrater4 g
Protein23 g
Kommentarer