Kryddiga veganska köttbullar av ris och kikärter
Julkryddade veganska köttbullar brukar vara mycket uppskattade på julbordet. I det här receptet har vi smaksatt kikärtsfärs med julkryddor och rikligt med dijonsenap. Resultatet blir makalöst goda och juliga bullar. Vill du ha bullarna mer neutrala i smaken kan du utesluta nejlika och kryddpeppar.
Ingredienser
4 portioner
3 dl rött okokt råris
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1/2 tsk malen kryddpeppar
2 krm malen nejlika
2 krm malen svartpeppar
Till stekning
1 msk olja
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1508 KJ / 350 kCal
Fett8 g
Salt1 g
Kolhydrater58 g
Protein11 g
Kommentarer
Ska det vara okokt ris..? Men, vad ska man göra med det Kokta riset? Står koka riset i GÖR SÅ HÄR.
Kerstin
2023-11-14Hej Kerstin! Tack för din fråga. Vi har skrivit till okokt i ingredienslistan efter att vi fått frågor om vi menar kokt eller okokt ris. Du kokar alltså 3 dl rött råris. Sen mixar du det kokta avsvalnade/kalla riset med övriga ingredienser. Har förtydligat det i texten. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-11-15Gjorde de idag - jättegod blev de! och enkelt att forma och tillaga. Jag ändrade lite på receptet och tillsatte stekta små löktärningar, samt mer salt och peppar till smeten.
Melanie
2020-01-24Sämst recept. Alldeles för kladdiga för att kunna rulla utan vattnings händer, bollarna rinner ut när man lägger dom på ett fat i kylen och dom e helt lösa och rinniga när man steker dom. Fastar i pannan gör dom också 👎👎👎
Madelen
2019-06-13Hej Madelen! Tänkte du på att det var 3 dl okokt ris som skulle användas? Och att det ska vara kallt innan man börjar. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-06-17