Kryddjärpe med grekisk yoghurtdipp
Saftiga kryddjärpar av nötfärs med sötsyrlig grekisk yoghurtdipp och riven morot låter väl inte så dumt? Rätten är både mättande och smakrik och järparna får lite extra sting av smaksättare som vitlök och sambal oelek. Servera de mumsiga kryddjärparna med yoghurtdippen och ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
ca 500 g nötfärs
2 vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
salt och peppar
1/2 dl vatten
1 msk olja
3 msk hackad dill
1 morot
yoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2080 KJ / 498 kCal
Fett17.8 g
Kolhydrater51 g
Protein32 g
Kommentar
För att göra rätten mer barnvänlig kan man ta mindre samal oelek,annars blir järparna väldigt starka. I övrigt en god och lätt rätt att göra.
Pernilla
2013-04-03