Kryddkorv med rostad färskpotatis och pimiento de padron
![Kryddkorv med rostad färskpotatis och pimiento de padron](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_215027/cf_259/kryddkorv_med_rostad_farskpotatis_och_pimiento_de_padron.jpg)
Med kryddig korv samt härliga ugnsrostade grönsaker och en färdig sås som klassisk bea fixar du en god måltid. Potatis, lök, morötter och pimiento de padron rostas i ugnen. Ugnsgrönsakerna blandas sedan med fräscha mangoldskott och krasse. Stek den kryddiga korven och allt är klart att servera.
![Kryddkorv med rostad färskpotatis och pimiento de padron](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_215027/cf_259/kryddkorv_med_rostad_farskpotatis_och_pimiento_de_padron.jpg)
Ingredienser
4 portioner
800 g färskpotatis
5 msk olja
salt
svartpeppar
4 färska lökar
1 knippe morötter
100 g pimiento de padron
4 kryddkorvar (gärna kabanoss)
65 g röda mangoldblad
1 ask krasse
1 burk bearnaisesås (à 230 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i korven och såsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3481 KJ / 831 kCal
Fett64 g
Salt4 g
Kolhydrater43 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket gott men löken bör läggas i tidigare.
Roger
2021-07-10