Kryddstekt kalkon med rödlök och aprikoser
![Kryddstekt kalkon med rödlök och aprikoser](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16744/cf_259/kryddstekt_kalkon_med_rodlok_och_aprikoser.jpg)
Kryddstekt kalkon med rödlök och aprikoser är en utsökt rätt. Rosmarindoftande kalkon med smaker av ingefära och paprika passar utmärkt att servera med rostade rotfrukter.
![Kryddstekt kalkon med rödlök och aprikoser](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16744/cf_259/kryddstekt_kalkon_med_rodlok_och_aprikoser.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Kalkonfilé
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk malen ingefära
1 tsk paprikapulver
1 tsk rosmarin
1/2 tsk salt
600 g kalkonfilé
1 msk smör eller margarin
Rödlök och aprikoser
3 rödlökar
10 torkade aprikoser
1 msk smör eller margarin
2 1/2 dl rött matlagningsvin
1 msk honung
salt och peppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1545 KJ / 369 kCal
Fett0 g
Kommentar
Jättegod och lättlagad kalasmat i juletid, som jag bjudit på många gånger.
Eva
2022-01-06