Kryddstekt ryggbiff med palsternacksspread och äpple på grillat lantbröd
Ryggbiff stekt i skivor med kryddor som chili, rosépeppar och svartpeppar. Den enkla krämen av palsternacka, vitlök, citron och smetana är fräsch och smakrik till. Servera köttet ovanpå palsternackspurén på rostat lantbröd. Toppa med krispiga röda äpplen och rödlök.
Ingredienser
4 portioner
4 palsternackor
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
flingsalt
peppar
1 citron
1 dl smetana
1 rödlök
1 rött äpple
2 tsk rosépeppar
1 tsk hel svartpeppar
1 tsk chiliflakes
4 skivor ryggbiff med kappa
1 msk olja
4 skivor lantbröd
1 kruka dragon
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2084 KJ / 497 kCal
Fett0 g
Kolhydrater0 g
Protein0 g
Kommentarer