Kryddstekta kotletter med auberginedipp

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
0
Kryddstekta kotletter med auberginedipp

Fläskkotletter stekta med rosmarin och paprikapulver får mycket och smarrig smak. Blir underbart med en dipp av aubergine, vitlök och crème fraiche – kryddad med spiskummin och gräslök. Sallad till denna superrätt är kokta haricots verts med tunt skivad lök, olja och vinäger. Ljuvligt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2014

Kryddstekta kotletter med auberginedipp

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller annat gryn

Auberginedipp

2   vitlöksklyftor
1   aubergine
2 msk  olivolja
1 dl  crème fraiche
1   lime
salt och svartpeppar
1/2   kruka gräslök
1/2 tsk  spiskummin

Haricots verts

1   rödlök
150 g  haricots verts (bönor)
1 msk  olivolja
1/2 msk  rödvinsvinäger

Kotletter

4   fläskkotletter
1 msk  smör eller margarin
1/2 tsk  rosmarin
1/2 tsk  paprikapulver

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre) och använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2426 KJ / 580 kCal
Fett23.8 g
Kolhydrater54.3 g
Protein34.5 g

Testa liknande recept

Barbecuekotlett med dragonkryddad morotspuré
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kotletter med fransk bönsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med ostmos och bönor
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekta kotletter med fuskbea och klyftpotatis
Betyg 3.5 av 5.
64 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rosmarinkotlett med sötsyrlig grönsaksröra
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingköttbullar med kall sås och haricots verts
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga