Kryddstekta kycklingvingar med ärthummus
![Kryddstekta kycklingvingar med ärthummus](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_82579/cf_259/kryddstekta_kycklingvingar_med_arthummus.jpg)
Ugnsstekta kycklingvingar med en kryddig blandning av spiskummin, paprika, cayennepeppar och koriander. Rör ihop en sval, frisk ärthummus på yogurt, gröna ärtor och mynta med vitlök att dippa i!
![Kryddstekta kycklingvingar med ärthummus](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_82579/cf_259/kryddstekta_kycklingvingar_med_arthummus.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Kryddstekta kycklingvingar
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
2 tsk mald koriander
3 krm cayennepeppar
1/2 tsk salt
1/2 tsk grovmald svartpeppar
800 g kycklingvingar eller kycklingben
2 msk olja
Ärthummus
2 vitlöksklyftor
1 kruka mynta
250 g gröna ärtor
4 msk olivolja
1/2 dl matyoghurt
flingsalt med jod
svartpepparkorn
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matyoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1537 KJ / 367 kCal
Fett25.5 g
Kolhydrater5 g
Protein28.7 g
Kommentar
De låter gott åch lät,ska göra dem åch äta dem med vitt ris och champinjoner åch machesalad...Tack för fin recept
Mercedes
2023-02-12