Kummin- och apelsinrostade morötter med ostdipp

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Kummin- och apelsinrostade morötter med ostdipp

Som grönt tillbehör på julbord eller buffé: servera kryddigt rostade snackmorötter tillsammans med en ostdipp med Västerbottensost och gräslök. Morötterna får god smak av kummin, apelsin och honung.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Kummin- och apelsinrostade morötter med ostdipp

Ingredienser

8 bufféportioner
1 tsk  hel kummin
2   förp snackmorötter (à 200 g)
2 msk  färskpressad apelsinjuice
2 msk  olja
1 1/2 krm  salt
1 krm  peppar
1 msk  honung

Ostdipp

2 dl  crème fraiche
1 dl  riven Västerbottensost
2 krm  salt
1 krm  peppar
1 dl  finskuren gräslök

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj latkosfri crème fraiche.

Gör så här

Tips

Mixa dippen slät.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi666 KJ / 159 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater7 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Tunnbrödstortillas
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krossade rödbetor med brynt smör och hasselnötter
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Julmustkola
Betyg 4 av 5.
84 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Julskinka i ugn
Betyg 4.5 av 5.
86 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk knäck
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Festbröd med Västerbottensost
Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga