Kummingurka
![Kummingurka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16669/cf_259/kummingurka.jpg)
Kummingurka är en supergod och fräsch gurkblandning med smaker av vitlök, spiskummin, mynta och citron. Perfekt till falafel eller som tillbehör vid buffé.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007
![Kummingurka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16669/cf_259/kummingurka.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 gurka
1 vitlöksklyfta
1 dl turkisk yoghurt
1/2 krm malen spiskummin
1 msk hackade myntablad
1 msk färskpressad citronjuice
salt
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: byt yoghurt till mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
Gör så här
Tips
Fräscht och gott till falafel.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi170 KJ / 40 kCal
Fett2 g
Kommentarer
Jättegott! Hade inte färsk mynta så jag hade i en halv tepåse myntate och lät det dra i nån timme, blev lika gott om inte godare.
Dina
2014-01-04Underbar! Super till falafel i pita! Missa inte detta!
Sara
2009-09-26En god och fräsch gurkblandning perfekt vid buffébordet!
Malin
2007-12-19