Kuvertbröd
Kuvertbröden är bedårande, matiga bullar som innehåller bland annat mjöl, smör, mjölk, jäst och salt. Forma degen till små bullar och klipp ett kryss i varje bulle. Pensla bullarna med ägg för en vacker yta och strö över vallmofrön innan gräddning.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 1998
Ingredienser
24 kuvertbröd
50 g smör eller margarin
1 paket jäst (à 50 g)
5 dl mjölk
1 msk socker
2 tsk salt
ca 12 - 12 1/2 dl vetemjöl
Pensling
vallmofrön
1 ägg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ett favoritrecept som jag har gjort många gånger.
Ann-catrin
2023-04-05Ta 1 tsk bakpulver med mjölet så jäser de fint i ugnen. 😊
Anna-carin
2022-06-20Varför måste socker vara med??
Margareta
2022-02-06