Kvarngrynssallad med grillad paprika och mandeldipp
Den som sa att man inte kan bli mätt på sallad kan slänga sig i väggen! För lyssna på detta; kvarngryn, paprika, fetaost, rotselleri och mandeldipp? Trots fullproppad mage kommer du vilja ha mer och mer av dessa smaker!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2023
Ingredienser
Sallad
Rotselleri
Mandeldipp
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut kvarngryn mot glutenfri couscous, quinoa eller ris
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost och crème fraiche till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott, mandlarna och grillade paprikan var det bästa i rätten. Kryddade lite extra med salladskrydda på den ljumma salladen.
Stephanie
2022-01-03Jag håller med Alexandra, det var mycket gott! Vi använde lite av oljan från paprikan vid stekningen också.
Anita
2021-12-01Haft vegetarisk kasse i ett år ungefär,det här var godaste någonsin,så mycket goda smaker
Alexandra
2021-11-29