Kyckling couscous med mandelyoghurt
Det här receptet på kyckling couscous med mandelyoghurt är ett asieninspirerat recept med mycket trevliga smaker. Saftiga kycklingfiléer tillsammans med en fräsch couscoussallad och mandel- och citronyoghurt skapar en fantastiskt smakkombination!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2011
Ingredienser
4 portioner
2 msk olja
1 msk soja
salt och peppar
4 kycklingbröstfiléer
Couscous
300 g wokgrönsaker
4 port couscous
höns- eller grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
Yoghurt
1 citron
50 g rostade mandelspån
2 dl matyoghurt
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Glutenfri: använd glutenfri coucous eller kokt ris eller quinoa.
Laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot sour supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2763 KJ / 661 kCal
Fett20.3 g
Kolhydrater70 g
Protein45.9 g
Kommentarer