Kyckling diavolo
![Kyckling diavolo](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13194/cf_259/kyckling_diavolo.jpg)
Kyckling diavolo är en angenäm och kryddstark middagsrätt där du marinerar kycklingen ett par timmar innan tillagning. Servera kycklinghalvorna med kokt ris, pasta eller potatis, gröna bönor och citronklyftor.
![Kyckling diavolo](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13194/cf_259/kyckling_diavolo.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 kycklingar (à ca 1 kg)
pressad saft av 1 citron
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1/2 tsk paprikapulver
2 - 3 spanska pepparfrukter
8 - 10 salviablad
1 dl grovt riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2140 KJ / -1 kCal
Fett16 g
Kommentar
Jag tog fyra kycklingfiléer, halverade marinaden, ersatte pepparfrukten med 1 tsk sambal oelek, ersatte salviabladen med ca 1 msk torkad salvia och marinerade endast i en timme. Jättegott!
Marie
2003-04-27