Kyckling i dragonsås
Låt majskycklingen koka med morötter, lök, dragon, vitt vin och kryddor tills den är mör. Den goda, syrliga såsen kokas ihop av buljong, grädde, senap, dragonvinäger och crème fraiche. Avnjut din mumsiga, såstäckta kyckling med ris eller potatis.
Ingredienser
4 portioner
1 färsk majskycklingbröst (ca 1,5 kg till 4 port)
2 skalade morötter
2 gula lökar delade i klyftor
1 knippe färsk dragon dragon (1 knippe färsk dragon motsvarar 1 1/2 msk torkad)
2 dl torrt vitt vin
2 lagerblad
salt till kokvattnet
10 vitpepparkorn
2 dl vispgrädde
1 msk fransk senap t ex dijon
3 dl crème fraiche
2 msk dragonvinäger
salt och peppar efter smak
finhackade blad av 1 knippe dragon
Tillbehör
2 gula morötter
2 palsternackor
2 potatisar
2 salladslökar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättnignsprodukt. Välj iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättnignsprodukt. Välj iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer