Kyckling i dragonsås med kabanoss och rostad potatis
Under tiden potatis och zucchini steks i ugnen, gör du en ”grytig” rätt på både kyckling och smakrik korv. Såsen smaksätts med vinäger, salt och peppar. Smaka av allt eftersom tills du blir nöjd så att det passar alla som ska äta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 zucchini (à ca 300 g)
1 msk olja
salt
peppar
270 g kabanoss eller salsiccia
300 g kycklingfilé
2 tsk smör eller olja
2 dl crème fraiche
2 tsk torkad dragon
1 dl mjölk
1 tsk vitvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2648 KJ / 632 kCal
Fett33 g
Salt2.5 g
Kolhydrater51 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta var riktigt gott med en grönsallad till! Jag hade inte dragon hemma så det blev lite oregano, rosmarin och basilika i. Sedan så glömde jag ha i vinäger, kanske blir ännu bättre med... Jag hade i matlagningsgrädde för extra sås också.
Elin
2023-12-18Riktigt gott
Gun
2023-12-15Lättlagat och mumsigt.
Ann
2023-12-14