Kyckling i grön curry med ris

Kyckling i grön curry är en god och lättlagad kycklingrätt. Kycklingen får sin ljuva smak av fisksåsen, ostronsås, lime, haricots verts, kokosmjölk och rejält med vitlök. Garnera med basilikablad och servera med jasminris.

Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer (4 st motsvarar ca 550 g)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 paprikor
150 g haricots verts (bönor)
2 msk rapsolja
3 msk grön currypasta
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk fisksås
1 msk ostronsås
2 tsk socker
1 msk vitvinsvinäger
pressad juice av 1 lime
blad av thaibasilika
jasminris till servering
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott! Efter att ha läst några av kommentarerna här tog jag bara 2 msk currypasta. Hade kunnat ta mer, men det blev ändå väldigt smakrikt. Kommer absolut att laga igen!
Ann-sofie
2025-02-24Vad för vinäger och vad olja? Det framkommer inte i receptet.
Christher
2024-12-03Hej Christher! Jag har nu uppdaterat receptet! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-12-04UPPDATERING: Efter en dag i kylen, otroligt mycket godare! Har nog alltid varit skeptisk till hur vissa menar att maten blir godare efter den har fått stå ett tag, men det blev mycket bättre. Något jag inte nämnde i förra, är att jag använde kanske 1,8 gånger av den gröna curryn. Det vill säga, ungefär 12 matskedar för 10 portioner. Min styrkekänsliga partner tyckte inte alls det var för starkt med detta. Vi använde santa marias gröna curry-pasta. Jag lagade allt i en 4L-kastrull, som blev nästan helt full. Svar på Ajla: Jag använde vitvinsvinäger. Att använda lime till förhöjer smaken rejält. Att använda citron (testade färdigpressad citronjuice) gör knappt någon skillnad (om än något lite bättre... men kanske bara 5-10% av vad limen ger/gör)
Felix
2023-09-28