Kyckling i kokosmjölk med lime och ingefära

Ta en paus från höstens murriga smaker med denna fräscha nudelrätt! Kyckling och grönsaker får kokas upp i kokosmjölken, och den smaksätts med både ingefära och chili. Denna asiatiska gryta äts sedan med risnudlar, och vid sidan av lite lime. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2021

Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
2 morötter
1 msk rapsolja
600 g strimlad kycklingfilé
1 vitlöksklyfta
400 ml kokosmjölk
1 kycklingbuljongtärning
1 msk riven ingefära
1 röd peppar (chili)
4 port ris eller äggnudlar
salt
peppar
1 lime
1/2 påse salladslök (à 125 g)
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2256 KJ / 538 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater28 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Klart en favorit. Tips använd ingefäran du får över efter att ha gjort ingefära shot!
Ingrid
2025-04-19Väldigt god.
Camilla
2025-01-26Helt okej men blir väldigt salt med en hel buljong tärning.. jag hade i champinjoner istället för morot. Men den var god som en lunch
Lisa
2024-12-26