Kyckling i sötsur sås
Detta recept på kyckling i sötsur sås har många ingredienser men tar inte så lång tid att laga. Strimlad kyckling, sockerärtor, ananas och böngroddar - och inte minst den sötsura såsen med exemplariska smaker av det asiatiska köket.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1996
Ingredienser
4 portioner
400 g risnudlar
3 kycklingfiléer (à ca 120 g)
1 rödlök (à ca 75 g)
1 msk ljus sesamolja eller rapsolja
2 dl vatten
1 tsk syltad, finhackad ingefära alt färsk eller torkad ingefära (1 tsk syltad ingefära motsvarar 1 krm färsk eller torkad)
2 msk tomatpuré
1 1/2 msk socker
1 msk soja
1 1/2 msk äppelcidervinäger
1 liten burk ananasringar (à ca 227 g)
1 dl spad från ananasburken
2 tsk arrowrot eller maizena
100 g sockerärtor
100 g färska böngroddar
salt
kajennpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Antingen 1 tsk syltad, finhackad ingefära eller 1 krm färsk eller torkad (ingefära) skulle jag tro att de menar!
Maria
2009-02-241 krm färsk eller torkad!! Vadå???
Jan-anders
2009-02-12tyckte att det var för mkt ingefära i receptet, tog över lite för mkt smak.
Pernilla
2005-11-03