Kyckling i teriyaki

Betyg 3.8 av 5.
60 personer har röstat
0
Kyckling i teriyaki

En japaninspirerad rätt typisk för 80-talet. Du steker först kycklingen för att sedan låta den sjuda tillsammans med teriyakisåsen och de krispiga vattenkastanjerna. Servera med ris och paprika samt strö gärna över lite sesamfrön och solrosskott för en förhöjd smakupplevelse.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2017

Kyckling i teriyaki

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller äggnudlar
1   förp vattenkastanjer (à 227 g)
4   kycklingfiléer
1/2 msk  olja
salt
peppar
150 ml  teriyakisås
2   röda paprikor
2 msk  sesamfrö
100 g  solrosskott

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
60 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1996 KJ / 479 kCal
Fett6 g
Salt4.31 g
Kolhydrater60 g
Protein43 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kycklinggryta med minimajs
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vårrullar med limedipp och solrosskott
Betyg 2.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Teriyakikotlett med nudlar och sojabönor
Betyg 3.7 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Teriyakilax på pinne
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Teriyakilax med wasabi- och gräslökssmör
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Teriyakikyckling med minimajs
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga