Kyckling med apelsin och rosmarin

Betyg 4.3 av 5.
24 personer har röstat
4
Kyckling med apelsin och rosmarin

Krämig och god sås i vilken du även låter romansalladen blir varm som sedan serveras med saftig kyckling gör att detta recept kan bli en återkommande favorit. Såsen görs av växtbaserad fraiche som smaksätts med purjolök och apelsin. Servera den stekta kycklingen i såsen tillsammans med ris.

Kyckling med apelsin och rosmarin

Ingredienser

4 portioner
1   purjolök (à ca 300 g)
1   apelsin
1/4   kruka rosmarin
ca 600 g  minutfilé av kyckling
2 msk  olivolja
salt
peppar
2 1/2 dl  kycklingbuljong (fond eller tärning och vatten)
2 dl  växtbaserad crème fraiche
1   romansalladshuvud

Till servering

fullkornsris

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Svinntips: Hacka rosmarinen som blir över och torka på en bricka eller frys in.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Mycket god men saknades lite hetta.

Mikael

2022-02-27

Blir jättegott som wook också! Tärnade kycklingen och gjorde såsen tillsammans med den. Så gott!

Tove

2021-01-20

Underbart gott!!

Birgitta

2020-04-16

Näringsvärde per portion

Energi2027 KJ / 484 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater37 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kyckling och caesarsallad med pasta
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Teriyakikyckling med sojabönor och sesamris
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Club sandwich på tunnbröd
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling tikka masala med ärt- och spetskålssallad
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig kaviaromelett och rosépepparsill
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläskkotlett med ljummen tomat- och sparrissallad
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga