Kyckling med dipp
![Kyckling med dipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_19888/cf_259/kyckling_med_dipp.jpg)
Suverän fingermat med smaker av kiwi och vitlök. Kycklingen marineras i de roliga smakerna och steks eller grillas. Servera med en krämig jordnöt- och sweetchilisås.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009
![Kyckling med dipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_19888/cf_259/kyckling_med_dipp.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g kycklingfilé
3 kiwifrukter
1 dl rapsolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk kinesisk soja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
smör till stekning
1 dl jordnötssmör
1 dl sweet chilisås
1 tsk konc kycklingfond
vatten
Gör så här
Receptet är avsett för 4 portioner eller 8 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer