Kyckling med fläder, äpple, ärter och palsternacksmos
Fluffigt palsternacksmos i kombination med gyllenbruna kycklingfiléer som få ta smak av fläder, buljong, syrliga äpplen och färgglada ärtor. Servera denna trevliga hösträtt till din familj och de kommer inte att bli besvikna!
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
2 msk smör eller margarin
2 dl utspädd fläderdryck
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 små röda äpplen
2 dl frysta ärtor
1 tsk salt
2 krm peppar
Palsternacksmos
600 g potatis
2 palsternackor
salt och peppar
2 dl mjölk
3 msk smör eller margarin
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojalternativ
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1937 KJ / 463 kCal
Fett14.4 g
Kolhydrater43.1 g
Protein36 g
Kommentarer