Kyckling med grillad lök och citron- och sesamdressing
Grillad knipplök eller salladslök är ett utmärkt tillbehör till saftig kycklinglårfilé. Löken får en mildare och söt smak när den tillagas och en vackert sotad yta. Den här rätten binds ihop med en sötsyrlig sesamdressing gjord på sesamolja, citron och honung.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklinglårfilé (gärna med skinn)
1 tsk salt
2 knippen färsk lök eller salladslök
Citron- och sesamdressing
2 tsk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk honung
1 tsk sesamolja
2 msk rostade sesamfrön
2 krm salt
Till servering
gärna bröd
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd till servering.
Gör så här
Tips
Har du ingen grill? Baka löken i ugnen på 175°C ca 30 minuter. Stek kycklingen så den får färg runtom och ställ in i ugnen på 175°C i ca 10–15 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
Har du lagat receptet?
Kommentarer