Kyckling med ingefära och shiitake
Servera kyckling på asiatiskt vis med ingefära och shiitakesvamp. Den här rätten är sprängfylld med härliga umamismaker från både svampen och den aromatiska indonesiska sojan ketjap manis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2016
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
2 msk olja
salt och peppar
4 port ris
1 msk riven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
150 g shiitakesvamp
1/2 purjolök
1 dl vatten
125 ml ketjap manis
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på ketjap manis. Kan innehålla gluten.
I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Servera gärna rätten med lite rostade sesamfrön.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2169 KJ / 518 kCal
Fett9 g
Salt2.46 g
Kolhydrater64.1 g
Protein42.8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer