Kyckling med klyftpotatis och coleslaw
Kyckling och klyftpotatis, ja tack! Tillsammans med en krämig coleslaw blir det svårt att tacka nej! Potatisklyftorna ska in i ugnen och kycklingen ska snabbt brynas innan även den ska in i ugnen. Under tiden kan coleslaw förberedas och vips så var middagen redo att ätas!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 msk olja
salt
peppar
640 g majskycklingfiléer
275 g råkostsallad
1 1/2 dl gräddfil
2 tsk senap
1 msk chilisås
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Smaksätt gärna coleslawen med lite majonnäs och mortlad kummin eller rivet citronskal.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2177 KJ / 518 kCal
Fett16 g
Salt1.5 g
Kolhydrater47 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer