Kyckling med pepparrotskräm

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Kyckling med pepparrotskräm

Det är såsen som är det viktiga och denna pepparrotskräm är inget undantag! Kyckling och ris kan ätas i oändliga kombinationer, men ihop med en kräm gjord på smetana och smaksatt av färsk pepparrot har du en ny favorit. Låt maten tysta mun!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2019

Kyckling med pepparrotskräm

Ingredienser

2 portioner
2   port ris
1 msk  riven färsk pepparrot
1/2   kruka persilja
1 dl  smetana
salt
peppar
2   port snabbfiléer av kyckling
1 tsk  olja
250 g  körsbärstomater

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi22570 KJ / 612 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater52 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt kyckling med dipp på fetaost
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tandooristekt kyckling med vitlökssmetana
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingburgare med strips och currykräm
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad blomkål och kyckling med currydipp
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt kyckling med rödlökssmetana och rostade rotfrukter
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Caesarsallad med persiljestekt kyckling
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga