Kyckling med rotfrukter och ramslöksyoghurt
![Kyckling med rotfrukter och ramslöksyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_248026/cf_259/kyckling_med_rotfrukter_och_ramsloksyoghurt.jpg)
En smakrik och lättlagad rätt med kyckling, rotfrukter och matvete. Servera de ugnsrostade rotfrukterna med en fräsch och god ramslöksyoghurt. Enkelt, gott och väldigt mättande.
![Kyckling med rotfrukter och ramslöksyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_248026/cf_259/kyckling_med_rotfrukter_och_ramsloksyoghurt.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g fryst kycklingbröstfilé
1 msk matolja
salt
svartpeppar
1 förp frysta rotfrukter à 600 g (rödbetor, morötter och palsternackor)
4 port matvete
Ramslöksyoghurt
2 dl turkisk yoghurt
1 tsk dijonsenap
3 msk fryst ramslök
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1640 KJ / 391 kCal
Fett10 g
Salt2.3 g
Kolhydrater31 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer