Kyckling med wokade grönsaker

Snabblagat recept på kyckling med wokade grönsaker inspirerat från det asiatiska köket. Du gör nudelwoken av bland annat äggnudlar, broccoli, kyckling, paprika, ingefära, sweet chilisås och jordnötter. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Ingredienser
4 portioner
400 g fryst kycklingfilé
500 g fryst broccoli
2 rödlökar
2 paprikor
6 cm ingefära
250 g äggnudlar
2 msk rapsolja
2 msk sweet chilisås
ca 5 msk japansk soja
1 dl hackade, saltade jordnötter
1/2 kruka hackad koriander
Gör så här
00:05:00
00:03:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2577 KJ / 616 kCal
Fett20 g
Salt4.6 g
Kolhydrater64 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Varför skriver ni inte bara 4msk soja? Jag hällde precis i 4dl soja och de må jag säga inte var så gott.
Louise
2024-03-17Skall det verkligen vara 4/5 dl japansk soya?
Bo
2023-05-25Tack Bo för din fråga! Ja i detta recept har vi använt 3/4 dl soja. Viktigt att välja just japansk soja eftersom den inte är riktigt lika salt som kinesisk. Men alla gillar ju alla olika mycket salt så mitt tips är att börja med hälften och fyll på efter smak. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2023-05-25Använde en påse 500 g frysta wokgrönsaker, så gick det riktigt snabbt. Bra fredagsrätt!
Kerstin
2022-01-07