Kyckling- och olivfrikadeller med ricotta
Saftiga och otroligt goda kycklingfrikadeller smaksatta med svarta oliver. Färsbullarna får puttra i den mustiga, timjansdoftande tomatsåsen tills smakerna gift sig. Serveras med pasta, rucola och ricotta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2017
Ingredienser
Frikadeller
Tomatsås
Till servering
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber. Använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri ricotta eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: uteslut ricottan eller välj lämpligt mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergott!!!
Cecilia
2018-08-25