Kyckling- och potatisgryta med curry
Denna matiga gryta med potatis, kyckling, curry, och kokosmjölk kommer ta dig med storm! Koka ihop ingredienserna och servera den värmande, vackra "allt-i-ett"-grytan smaksatt med en dutt limesaft.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2011
Ingredienser
4 portioner
10 potatisar
2 röda paprikor
2 vitlöksklyftor
600 g kycklingfilé
2 msk matolja
1 msk curry
1 msk socker
400 ml kokosmjölk
3 dl hönsbuljong (vatten, buljongtärning eller fond)
salt och peppar
1 lime
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2711 KJ / 647 kCal
Fett35 g
Salt5 g
Kolhydrater34 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God och lätt att göra. Hade i lite grönsaker från kylen. Blev mycket bra!
Elisabet
2024-06-24God gryta, den gör jag oftare.
Lena
2024-02-14Supersmaskig gryta som jag åt mer som en soppa med sked ur en djup soppskål. Tog mjukt bröd som jag råkade ha hemma och doppade i grytan. Plus i kanten att en ljuvlig doft spred sig i mitt hem.
Sylwia
2023-10-29