Kyckling- och tomatsoppa
Ett snabblagat och gott recept på kycklingsoppa med smak av curry. Den härliga soppan gör du av bland annat kyckling, äpple, lök och grädde. Passar barn såväl som vuxna!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2011
Ingredienser
4 portioner
450 g kycklinglårfilé
1 rött äpple
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
1 msk curry
2 förp passerade tomater (à 500 g)
1 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 tärningar grönsaksbuljong eller fond (2 tärningar motsvarar 3 msk fond)
1 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsalternativ till smör och grädde.
Gör så här
Tips
Servera gärna soppan med bröd.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1468 KJ / 350 kCal
Fett18 g
Salt3 g
Kolhydrater19 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så god och värmande soppa, mättar bra. Riktig ”comfort food”.
Jeanette
2023-11-27Tog också endast ett paket passerade tomater. Sedan fick jag en idé. Kanel + äpple = kärlek.. Det visades sig vara sant även i denna soppa. Satan i gatan vad gott det blev!
Nils
2023-08-23Tog mindre tomater och mer buljong samt la till chili. Blev jättegott !
Karin
2023-08-21