Kyckling satay med jordnötssås och kålrabbi
Satay är kött på spett med ursprung i Indonesien, men vanlig i hela Sydostasien. Marinera bitar av kycklingfilé i en söt marinad med färskriven ingefära och stek på. Gör din egen jordnötssås och servera med tunt hyvlade rotfrukter med frisk lime. Hacka gärna lite jordnötter och ställ fram som strössel!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
kyckling
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk strösocker
1 dl vatten
2 msk soja, gärna japansk soja
4 kycklingfiléer
1 msk olja
salt och peppar
Jordnötssås
1 vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära
1 msk olja
1 tsk sambal oelek
1 msk strösocker
3 dl vatten
1 1/2 dl salta jordnötter
1 msk soja, gärna japansk soja
1/2 lime
salt
Rotfrukter
250 g kålrabbi
2 morötter
1/2 msk olivolja
1/2 lime
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2602 KJ / 622 kCal
Fett22.1 g
Kolhydrater60.3 g
Protein42.5 g
Kommentarer
Supergott! Alla mellan 3-50 år åt med god aptit.
Karin
2021-10-21En stor favorit
Sigridur
2021-09-16Supergott! Toppenrecept! Alla i familjen åt inklusive barnen! Det här gör vi om fler gånger!
Ida
2020-11-05