Kycklingben med och ost- och persiljeris
![Kycklingben med och ost- och persiljeris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15171/cf_259/kycklingben_med_och_ost-_och_persiljeris.jpg)
En god kycklingrätt med smak av curry och aubergine. Servera den ugnsstekta kycklingen tillsammans med nykokt ris smaksatt med ost och persilja. Gott och lyxigt till vardags eller helgmyset!
![Kycklingben med och ost- och persiljeris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15171/cf_259/kycklingben_med_och_ost-_och_persiljeris.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 kg kycklingben
1 tsk curry
1 tsk salt
1 krm peppar
2 auberginer
1 msk olivolja
3 dl långkornigt ris
50 g lagrad ost (max 17%)
1 knippa persilja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd till.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot sojabaserad ost.
Curry innehåller bockhornsklöver vilket sojaallergiker kan reagera på.
Gör så här
Tips
Koka gärna riset i hönsbuljong (tärning + vatten) så får det mera smak.
Gröna tipset: Täck aubergineskivorna med skivor av lök, squash och tomater i stället för kyckling och stek i ugnen om du vill äta grönt.
Gröna tipset: Täck aubergineskivorna med skivor av lök, squash och tomater i stället för kyckling och stek i ugnen om du vill äta grönt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2560 KJ / 610 kCal
Fett17 g
Kommentarer