Kycklingbiffar med gräddsås och snabbinlagd gurka

Testa det här receptet där biffarna görs på kycklingfärs istället för nötfärs. Till de goda kycklingbiffarna serveras kokt potatis samt en god, len gräddsås och inlagd gurka som du fixar själv på nolltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2012

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Inlagd gurka
2 msk ättiksprit (12%)
2 msk strösocker
1 dl vatten
1/2 gurka
2 msk hackad persilja
salt
peppar
2 dl mjölk (gärna 1,5%)
1/2 dl ströbröd
ca 500 g kycklingfärs
1 ägg
170 g majskorn
1 msk smör eller margarin
1/2 tsk majsstärkelse
1 1/2 matlagningsgrädde
1/2 hönsbuljongtärning eller 2 tsk kycklingfond
2 tsk soja
Gör så här
00:05:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2232 KJ / 297 kCal
Fett9 g
Salt1 g
Kolhydrater42 g
Protein12 g
Kommentarer
Det står fel i receptet 1/2 hönsbuljongstärning motsvarar 1msk fond
Lindha
2025-03-27Hej Lindha! Oj, vad fel det blev! Tack snälla för att du såg vår miss! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-03-28Strukturera gärna upp receptet, ser väldigt rörigt ut nu tyvärr!
Amanda
2024-11-21Receptet skulle vinna på att man delar upp det som ska vara i biffarna och de ingredienser som ingår i såsen. Det är rörigt som det är nu.
Elisabeth
2024-05-09