Kycklingbiffar med tomat, zucchini och oliver
Kycklingbiffar blir njutbara med smak av tomat, zucchini och oliver. Då de kokas i tomatsås blir de härligt saftiga. Vitlök förhöjer också smaken. Servera gärna med ris och sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g kycklingfärs
1 ägg
1 dl kvarg
1/2 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka färsk basilika (1/2 kruka motsvarar ca 1 dl hackad)
1 tsk torkad oregano
2 krm nymalen svartpeppar
1 tsk salt
2 msk matfett
ca 1 dl svarta oliver
Tomatsås
1 liten zucchini (à ca 200 g)
smör eller margarin till stekning
1 burk krossade tomater (à 400 g)
salt
nymalen svartpeppar
För alla
Fri från gluten under förutsättning att lämpligt bröd serveras till.
Gör mjölkproteinfri: byt kvarg mot krämig tofu eller liknande mjölkfri produkt. Stek i olja eller mjölkfritt margarin.
Gör äggfri: uteslut ägget i färsen och tillsätt ev lite mer kvarg.
Gör så här
Tips
Kyckling ska alltid tillagas väl. När köttsaften är klar, utan rosa inslag, är köttet helt genomstekt.
Det går att ersätta kycklingfärsen med kalkon-, fläsk- eller kalvfärs.
Det går att ersätta kycklingfärsen med kalkon-, fläsk- eller kalvfärs.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2480 KJ / 590 kCal
Fett16 g
Kommentar
Mycket lättlagat och gott recept. Går hem bland alla åldrar. Vi brukar byta ut kycklingfärsen mot lamm- eller köttfärs och servera med klyftpotatis.
Fredrik
2007-04-11